Abernes historie - og rejse til Danmark.

Bettina Buchwald rejste i 2016 rundt med sin familie i Sri Lanka. Ved en tilfældighed stødte hun på disse skønne aber. Da hun udviste stor interesse for aberne, fandt hun frem til producenten og tog på uanmeldt besøg på fabrikken. Dette besøg gav mulighed for at følge produktionen, tale med de ansatte og følge de mange forskellige processer. 

Børnearbejde i Sri Lanka er ikke tilladt. Børnene må først arbejde fra det fyldte 15. år, en lovgivning, der respekteres og værdsættes af producenten. 

Da kvinderne i Sri Lanka stopper med at arbejde når de får børn, er familiernes økonomi ofte yderst pressede og familierne er afhængige af mændenes indkomst. Fairtrade fabrikken er med til at sikre en bedre fremtid for deres ansatte. 

Fabrikken har en chauffør ansat, som kører hjem til de kvinder, der ikke kan møde op på frabrikken. Medarbejderen kører hjem til kvinderne med materialer, så de har mulighed for at arbejde fra hjemmet og dermed tjene deres egne penge. 

Fabrikken har derudover også ansatte med fysisk og psykisk handikap. 

Bettina Buchwald er eneimportør i Danmark, men aberne sælges i flere EU lande. 

Aberne er produceret i 100% bomuld, fabrikken indfarver selv alt stoffet. Fyldet er polyester, og aberne kan derfor vaskes i vaskemaskinen og tørrer let. 

Aberne er både syet i hånden og på små symaskiner. Hver enkelt abe har været gennem flere syerskers hænder, hvilket gør at hver enkelt abe er unik. 

Bettina Buchwald siger: "jeg har med mine egne øjne set, hvordan denne fabrik hver dag gør en meget stor forskel for deres ansatte"

Det gør du også, når du køber disse skønne aber.